De vorbă cu... booktuberii #1 || Cărți + Alina

Interviu Booktube: Cărți + Alina



       

Alina este un om care iubește cărțile și are multe pasiuni. O pasionează mai multe lucruri decât are timp să facă, însă încearcă să își găsească disponibilitate pentru toate.

Întotdeauna a fost pasionată de muzică – să o asculte, dar să o și facă. În momentul de față este solistă, compune și scrie versuri în trupa Alice Null. (Dacă vreți să aflați mai multe despre partea asta, Alina vă invită să intrați pe pagina oficială de facebook a trupei - https://www.facebook.com/alicenullband/ )



De asemenea, Alina face fotomanipulare din 2009, pornind cu ideea că nimic nu este imposibil. Cea mai importantă realizare pe planul ăsta este participarea la o expoziție de grup ce a avut loc la Brașov.


Întotdeauna i-a plăcut să deseneze și, după o pauză de câțiva ani, și-a luat inima în dinți și a început iar să creeze personaje. O să aibă câteva surprize în viitorul apropiat legate de cărți și pasiunea de a desena.


1. Când ai descoperit pasiunea pentru citit? Ai vreo carte anume care ți-a deschis pofta de citit?


În primul rând, salutare tuturor celor care citesc acest interviu! 
Am descoperit pasiunea de a citi cu prima carte pe care am citit-o - "Furnica și Porumbița" de Lev Tolstoi. E o carte pentru copii cu povestioare ce lasă cititorul să tragă concluziile despre bine și rău. Poate că din acest motiv îmi plac cărțile care îți pun creierul la treabă, care te fac să evoluezi, să te transformi într-o versiune îmbunătățită a propriei persoane. Cam același lucru poate fi valabil și pentru oameni. :P

2. Care sunt autorii tăi preferați? 


Am destui autori favoriți, însă voi enumera doar câțiva: Alan Moore, Ayn Rand, Herman Hesse, Kurt Vonnegut și, recenta obsesie, David Mitchell.

3. Ce îți place cel mai mult la o carte? 


Așa cum am răspuns și la prima întrebare, îmi place ca o carte să mă învețe ceva, să îmi deschidă orizonturi, perspective. Îmi place ca o carte să mă facă să descopăr atât lumea cât și pe mine, așa cum nu știam că sunt.


4. Ce te-a determinat să te apuci de booktube? 


Urmăream activitatea booktuberilor de afară de ceva timp și, observasem că și la noi începuse să se întâmple ceva în acest sens. Motivul pentru care am început și eu să fac filmulețe a fost acela că nu auzeam pe canalele de la noi niște titluri ale unor cărți pe care eu le citeam. Am vrut să văd dacă mai e cineva acolo care citește autorii mei preferati și să pot să discut cu cineva despre cărțile mele favorite și nu numai. 
Trebuie să recunosc că am avut parte de o primire călduroasă, atât din partea booktuberilor cât și a comunitătii pasionaților de cărți. Sunt bucuroasă că fac parte din această comunitate.

5. Ce alți booktuberi te-au inspirat și, de ce nu, care te-au ajutat să îți începi munca în acest "domeniu"? 


Booktuberii sunt niște oameni în preajma cărora îmi face mare plăcere să fiu atât fizic, cât și virtual. Toți cei prezenți la noi în perioada în care am început activitatea pe Cărți+Alina m-au încurajat să merg înainte. Comunitatea este una unită și solidă, din punctul meu de vedere. 
Cât despre inspirație nu stiu ce sa spun. Încerc să fiu întotdeauna eu, indiferent de situație.


6. Cât timp petreci filmând și editând videoclipurile? 


Depinde ce tip de clip filmez. Dacă fac o recenzie sau un bookhaul durează maxim 30 de minute filmatul + încă vreo 15-20 de minute editatul. Dacă fac un tur al bibliotecii o să dureze mai mult partea cu editatul. Să zicem, în medie, 45 de minute pe săptămână.

7. Ce te determină să continui în ceea ce faci și să nu te dai bătută? 


Oamenii. Sunt unii oameni prezenți cu comentarii la fiecare episod. Îmi place că putem purta discuții interesante și că îi simt aproape. 
De asemenea, alți oameni îmi scriu uneori că se bucură că m-au descoperit sau că le-am facut ziua mai frumoasă pentru că i-am facut să râdă și, trebuie să recunosc, treaba asta mă face să mă simt bine și îmi înseninează și mie zilele înnorate. 

8. Ce îți place cel mai mult în toată treaba asta? Dar ce îți displace cel mai mult?


Cred că ce îmi place mai mult la treaba asta se reflectă foarte clar în raspunsurile la întrebările anterioare.
Ce-mi displace cel mai mult n-aş putea spune. Nu-mi trece nimic prin minte.

9. Câteva cuvinte pentru următorii tăi?


Vă mulțumesc tuturor pentru comentarii, discuții și recomandări. Sunteți inegalabili! :)

Pe Alina o găsiți aici:
BookTube
Facebook

Mulțumesc mult, Alina, pentru că ți-ai făcut timp să răspunzi la aceste întrebări. Mă bucur să descopăr și alți oameni care vorbesc despre cărți cu atâta pasiune și dedicare. Îți urez mult succes în ceea ce faci și la cât mai multe cărți citite! ;)

Comentarii

  1. Mi-a făcut plăcere să citesc acest interviu. Răspunsurile Alinei au fost foarte frumoase și mă bucur mult că mi-ai dat ocazia de a o cunoaște mai bine.

    Felicitpri amândurora pentru interviu! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

S-ar putea să îți placă și:

Provocare de lectură || ianuarie-iulie 2018

Planuri pentru 2018